Tajomstvo materskej dovolenky



7:00 ,,Gggg, gaaaa, agiii, guuu,” počúvam hulákanie z postieľky. V preklade:,,Mama, vstavaj, nie som ani tak veľmi hladná, ale už mi je tu dlho, vezmi ma k sebe.”
7:20 Gugu a gigi,vstávam z postele, pozerám do postieľky, vidím úsmev od ucha k ucha prezrádzajúci radosť z toho, že si ju mama konečne všimla. Dávam jej jeden cecok, pregĺga, dychčí akoby jej mal to mlieko vypiť niekto iný. Nestíha prehĺtať, a tak ma opľúva, mlieko mám až za gaťkami a ona v uchu. Vypľutý cecok jej medzitým ostriekal celú tvár vrátane očí. Žmurká a jej to je smiešne. 7:40
Dopapá, dáva grg ako starý chlap po 5-tich pivách. Ako poďakovanie dostávam úsmev. Ukladám ju vedľa seba s nádejou, že si ešte do tej 9-tej pospíme. Omyl. Gaga a gigi pokračujú. Dávam jej cumeľ (áno, máme cumeľ, ukrižujte nás), ktorý následne vypľúva. Asi sme dospali.
8:00
Prichádzame do obývačky, dávam ju do hojdačky, robím si raňajky. Len čo zapínam kanvicu na vodu na kávu, už škrieka. Idem k nej, usmieva sa. Idem do kuchyne, že si tu kávu zalejem, kričí. Idem k nej, usmieva sa. Okej, naraňajkujem sa neskôr.

8:35
Po chvíľke hrania sa, prichádza únava. Dávam ju spať do postieľky. Kričí. Aha, asi je ešte hladná. Vyberám ju z postieľky, dávam jej cecok, nechce, kričí. Aha, tak asi poležiačky. Líham si, kričí. Dávam ju do postieľky, cumeľ , gugugaga, driemoty, zaspáva.

Fuuu, po špičkách, takmer letecky, idem do kuchyne, robím si raňajky. Idem k telke, dávam si do úst prvú lyžicu kaše, kričí. Porazí ma. Pokoj. Idem potichu ale rýchlo do spálne, aha, vypadol jej cumeľ, strkám jej cumeľ do úst, pohladkám po čele, dobrú nôcku.
9:00
Kašu som dojedla, vyzerá, že spí. Pozriem, čo nové na FB, IG, youtube, kávička,Oteckovia. Idem vyložiť umývačku.
9:15 Kričí. Dobre ránko. Už je vyspatá. Porazí ma. Treba mi na wecko (ovsená kaša + káva). Kričí. Wecko. Kričí. Naozaj mi treba. Vyberám ju z postieľky. Letí, letí, všetko letí. Och, vážne mi veľmi treba. Položím ju na posteľ, dám jej prvú hračku čo vidím a utekám. Ach, super. Hráme sa. Hrá sa sama. Vykladám umývačku po druhé. Kričí. Mením jej hračky. Prebaľujem. Hrá sa sama. Prebaľujem. Upratujem kuchyňu.Hrá sa, super.


10:25 Cecok, postieľka, spí. Hlavne pssst. Púšťam práčku, skladám bielizeň zo včera, ukladám špinavý riad do umývačky.

11:15
Plače. Dobré ránko. Už je vyspatá. Mama začína byť hladná. Dávam jej cumeľ, aha, zaspáva.

12:10
Púšťam sa do prípravy obeda. Snažím sa robiť všetko maximálne potichu. Vyberám plech, buch, spadol mi. Kričí. Plače. Dobré ránko. Varenie sa odkladá.
..... ..... (3x prebaľovanie, hra, kŕmenie, uspávanie)
.....
15:00 Spí, idem si zjesť na trikrát varený obed.

15:30 Stále spí.

15:35
Neverím, že stále spí.

15:45 ... ona je taká zlata, keď spí...

16:00

Nespí nejak dlho? Je OK? Idem ju pozrieť, otváram potichu dvere, kráčam k postieľke, podlaha zavŕzga. Do kelu, adrenalín stúpa. Fuu, OK, nič, stále spí. Idem asi žehliť.


16:10 Žehlím prvé dupačky, kričí, dobré ránko. Nevadí, požehlím zajtra (možno).

16:30
Prebalená, oblečená, najedená, ideme na prechádzku.
16:40 Bublinky, bublinky. Smrad. Aha, naložila, OK. Vyzliecť, prebaliť, obliecť.


17:00
Konečne sme sa dostali von. Krása, spí, vtáčiky spievajú.Pijem si kávu.
18:00 Prichádzame domov, mrnčí, hladná, unavená. Kričí v kočíku. Mne treba cikať Som spotená. Pripravujem veci na kúpanie. Napúšťam vaničku. Áno, mama už idéééé.

18:15
Kúpanie. Pláááááva kačka po jazere, vo vode si šaty perie...a stále dooookola. Usmieva sa.

18:30 Plače, obliekanie pyžamka je smrť. Hlavne rýchlo.

18:45 Kŕmim ju, je spokojná. Pregĺga opreteky.

19:00 Nerváči sa, kričí. Neje. Pravý cecok - plače. Ľavý cecok - ok, môže byť. Odpojí sa, plače. Ľahneme si, spokojne papá.
19:15 Ležíme, rozpráva sa s mojou rukou. Agii aguuu gagu. Čítame si Žabiatko. Usmieva sa. Je spokojná. Mama je spokojná. Maličká som, húsky pasiem... Tancuj, tancuj, vykrúcaj...

19:30 Ešte jej dávam najesť, plače, unavená, OK, postieľka, dobrú nôcku. Plače. Plače. Plače. Vyberám ju z postieľky, dávam jej cecok. Plače. Nechce. OK. Sama nevie čo chce. Poľuľkáme sa. Hajaj búvaj, tíško spinkaj... postieľka, pohladenie, dobrú nôcku. Slzy na lícach po plači ešte neuschli. Oči sa jej ligocú. Vidím v nich odraz mojej unavenej tváre. Zrazu sa na mňa usmeje a ja viem, že tento deň mal zmysel.

Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky